Steeds meer 'muurliggers' in Nederland: 'Mijn moeder heeft het liever niet'

Steeds meer 'muurliggers' in Nederland: 'Mijn moeder heeft het liever niet'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 10:52vr 05-03-2021 om 10:52

Davy Klaassen was afgelopen zondag onderwerp van gesprek toen hij bij een vrije trap van PSV achter de muur ging liggen. Het is niet de eerste keer dat een speler in de Eredivisie zoiets doet: Joris van Overeem ging hem al voor.

De middenvelder van FC Utrecht werd tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta door doelman Eric Oelschlägel aangespoord om achter de muur te gaan liggen. "Het was de discussie aangaan met Eric, of naar hem luisteren", vertelt Van Overeem aan het Algemeen Dagblad. "Ik koos ervoor het te doen. Op dat moment was het iets spontaans en nu is het de afspraak."

Ondanks het feit dat weinig spelers een vrije trap onder de muur door mikken, gaat de middenvelder er toch liggen. "Als het ineens wél gebeurt, sla je jezelf voor je kop als je er niet op rekent. Je ziet het tegenwoordig bovendien in alle grote competities. Het is gewoon iets extra's doen om een tegendoelpunt te voorkomen."

Alleen ma Van Overeen kijkt angstig toe als haar zoon op de grond gaat liggen. "Zij heeft het liever niet, want ze vindt het gevaarlijk en is bang dat ik de bal hard op mijn hoofd krijg. Maar ik doe het voor het team en iedereen bij ons zou het doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou jij achter een muurtje gaan liggen?

Ja
39%
Nee
61%
(1004 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws