Schmidt selecteert Ihattaren en geeft uitleg: 'Weet niet of het altijd logisch is'

Schmidt selecteert Ihattaren en geeft uitleg: 'Weet niet of het altijd logisch is'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 11:54vr 05-03-2021 om 11:54

Roger Schmidt heeft sinds de terugkeer van Mohamed Ihattaren op de training van PSV niet meer met hem gesproken. De Duitse oefenmeester geeft aan dat hij niet boos is op zijn talentvolle spelmaker.

Ihattaren kwam vorig weekend in opspraak omdat hij door Schmidt uit de selectie werd gehaald voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. Vervolgens werd duidelijk dat de negentienjarige middenvelder zich onmogelijk had gemaakt binnen PSV en daarop is aangesproken door mensen binnen de club. Vanaf woensdag mocht hij weer meetrainen.

Schmidt heeft sindsdien niet meer met zijn speler gesproken. "Volgens mij hadden we alles al besproken", laat hij weten op een persconferentie. "Dit is het hele seizoen al een thema. Het was een lastige situatie waarin ik een beslissing heb genomen en nu gaan we weer verder. Het gaat niet alleen om hem. Het is een bijzondere speler, maar de media focust zich extreem op hem. Het gaat altijd over Mo, of hij nu wel of niet speelt en goed of slecht is. Ik weet niet of dat logisch is."

De aanpak van de arm om de schouder werkt volgens de PSV-trainer niet bij Ihattaren. "Ik ben niet boos op hem, maar ben zijn trainer en probeer hem zo goed mogelijk te begeleiden. Daardoor kan hij zo goed mogelijk worden. Het helpt mij, hem en PSV in ieder geval niet om elke dag tegen hem te zeggen dat hij een supertalent is als het eigenlijk niet in orde is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws