Buijs mist Strand Larsen tegen 'beste ploeg van Nederland': 'Ajax dankbaar zijn'

Buijs mist Strand Larsen tegen 'beste ploeg van Nederland': 'Ajax dankbaar zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 13:15vr 05-03-2021 om 13:15

Een flinke streep door de rekening voor FC Groningen: clubtopscorer Jörgen Strand Larsen ontbreekt zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie. De Noorse spits is onvoldoende hersteld van een schop op zijn enkel in het thuisduel met Fortuna Sittard (1-0) vorige week.

Groningen-trainer Danny Buijs moet het naast Strand Larsen ook zonder Gabriel Gudmundsson en de al langer afwezigen Arjen Robben en Azor Matusiwa stellen. De middenvelder raakte eind januari geblesseerd tegen Vitesse. "Matusiwa kreeg gewoon een volle schop op de enkel bij het doelpunt van Bazoer. Maar oké, de scheids fluit daar niet voor. Die schop was dusdanig dat hij daar nu nog last van heeft. Hij is de wedstrijd uitgeschopt", baalt Buijs in gesprek met Groningen TV.

Ook Ahmed El Messaoudi kwam sinds het bezoek aan Arnhem niet meer in actie. Hij is nog een twijfelgeval voor het treffen met Ajax. "Ahmed kreeg ook een schop op zijn enkel. Hij is gelukkig op de weg terug. Misschien is hij er zondag al bij. Anders verwacht ik hem zeker volgende week terug." Ook voor Strand Larsen is een schop op de enkel dus de oorzaak van zijn absentie tegen de Eredivisie-koploper.

Ajax
Buijs maakt zijn borst nat voor het treffen met Ajax. "In best wel veel gebieden in Nederland is men wat anti-Ajax, maar ik denk dat we Ajax de afgelopen jaren dankbaar kunnen zijn als Nederlands voetbal zijnde voor hetgeen zij presteren. Zeker Europees. In Nederland tonen ze aan dat ze de beste zijn, maar ook Europees gezien hebben ze heel veel punten voor Nederland binnengehaald. Daar profiteren we met z'n allen van."

Buijs neemt zijn petje af voor collega Erik ten Hag. "Ze zijn een hoop goede spelers kwijtgeraakt en toch staat er weer een heel goede selectie, die goede prestaties levert. Dat is ook een heel groot compliment aan hun trainer. Het is een heel goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteiten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws