Almere geeft duidelijkheid over ontslag Tobiasen: 'Al aantal weken gaande'

Almere geeft duidelijkheid over ontslag Tobiasen: 'Al aantal weken gaande'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 14:52vr 05-03-2021 om 14:52

Almere City draait het hele seizoen al bovenin mee in de Keuken Kampioen Divisie, maar besloot donderdag trainer Ole Tobiasen op straat te zetten. De clubleiding reageert vrijdag voor het eerst op het ontslag en stelt dat er 'een deken over de ploeg hing'.

De vorm van Almere de laatste weken is wat minder, maar de ploeg staat nog steeds op een vierde plaats in de Eerste Divisie. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier verloren. "Het gaat niet om die vier nederlagen van de laatste weken of dat we niet meer op een promotieplaats staan", geeft technisch directeur Teun Jacobs aan in gesprek met Voetbal International. "Het heeft te maken met draagvlak. We merkten dat dat afnam. Dat is een aantal weken gaande. De energie in de groep was er niet meer."

Jacobs wil 'het proces bewaken' en kwam daarom in overleg met het bestuur tot de conclusie om Tobiasen te ontslaan. "Dat is moeilijk, omdat Ole een fijne mens is, maar ook makkelijk omdat je ziet dat waar we mee bezig waren niet meer ging zoals we vonden dat het moest gaan. Resultaten kun je niet beïnvloeden, het proces wel. Dan moet je aan de knoppen draaien. Er hing een deken over de ploeg."

Een tijdje terug dacht men bij Almere nog aan een contractverlenging, maar de laatste weken veranderde de situatie snel. "We hadden hem een contractvoorstel gedaan om te verlengen, maar dat hadden we enkele weken geleden ook al ingetrokken", vervolgt Jacobs. "Omdat we signalen kregen die we serieus moesten nemen. Daar is de beslissing van nu uiteindelijk het gevolg van."

De assistent van Tobiasen, Jeroen Rijsdijk, maakt het seizoen als hoofdtrainer af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Goede beslissing van Almere City?

Ja, er moest ingegrepen worden
12%
Nee, dit is wat overhaast
88%
(1045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws