Vitesse 'voetbaltechnisch zeker gelijkwaardig aan AZ': 'Dit is absolute topper'

Vitesse 'voetbaltechnisch zeker gelijkwaardig aan AZ': 'Dit is absolute topper'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 14:55vr 05-03-2021 om 14:55

Vitesse wil weer helemaal aanhaken in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. Trainer Thomas Letsch beseft dat daarvoor gewonnen moet worden van AZ zondag.

Vitesse riep de vrije val in de Eredivisie een halt toe met een zege op VVV-Venlo. De achterstand op PSV bedraagt nu zes punten, die op AZ vier punten. "Bij winst zijn we bovenin weer helemaal terug. Met een gelijkspel blijven we volgen", zegt Letsch tegen de Gelderlander. "Verlies kunnen we niet hebben. Dat is helder. Dan wordt het wel erg moeilijk nog op de ranglijst te stijgen."

Na het bereiken van de bekerfinale is het vertrouwen groot bij Vitesse. "We moeten de roes van de beker nu ook meenemen naar het duel met AZ", stelt Letsch. "We hebben twee wedstrijden in de benen. Op dit moment is niet iedereen even fris. Maar tot zondag hebben we genoeg hersteltijd. Wij staan fit en scherp aan de aftrap."

Letsch is wel op zijn hoede voor AZ, dat volgens hem sterk in de counter is. "Daar moeten we zeker oppassen. In Alkmaar (3-1) gaven we ruimte weg en daaruit scoorden ze. En ze straften fouten af. Maar wij waren voetbaltechnisch zeker gelijkwaardig", stelt de Duitser, die ziet dat de Alkmaarders individueel ook veel kwaliteit herbergen. "Met Karlsson, Wijndal, Koopmeiners, Boada en Stengs. Maar wij hebben ook een goed team. Dit is een absolute topper."

Hoewel de Arnhemmers vertrouwen op een goed resultaat, wijst Letch AZ wel aan als favoriet. "Dat is een club uit de top vier. Vitesse is tegen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ nooit de favoriet. Maar wij spelen thuis en hebben onze wapens. Ik schat dit in op fifty-fifty."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt Vitesse - AZ zondag?

Winst Vitesse
31%
Winst AZ
54%
Gelijkspel
15%
(740 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws