Kuip overleeft, mede dankzij Feyenoord-prestaties: 'Niemand gedwongen ontslagen'

Kuip overleeft, mede dankzij Feyenoord-prestaties: 'Niemand gedwongen ontslagen'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 15:32vr 05-03-2021 om 15:32

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 15:32vr 05-03-2021 om 15:32

De omzet van Stadion Feijenoord daalde van 32 miljoen euro in 2019 naar 10 miljoen euro nu, maar ondanks de coronacrisis komt De Kuip de coronawinter door. Directeur Jan van Merwijk geeft aan dat de ruimhartige steunmaatregelen van het rijk ervoor zorgen dat het stadion de crisis gaat overleven en ook de prestaties van Feyenoord hielpen mee.

"Wat betreft de exploitatie mag er niets meer behalve de take-away. We hebben daarom investeringen teruggedraaid, in de kosten gesneden, op alle vlakken bezuinigd. Iedereen heeft salaris ingeleverd. Ook ik ja", begint Van Merwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben gekozen voor behoud van banen. Niemand is gedwongen ontslagen. Op deze manier moeten we er in slagen om het tot in volgend seizoen te redden."

Belangrijk was dat het jaar 2019 als 'peiljaar' werd aangehouden door de overheid, bij het bepalen van steunpakketten. "Dat was natuurlijk een enorm goed jaar, met concerten van Marco Borsato, Rammstein en wedstrijden van Oranje. Bovendien was het een prima seizoen voor Feyenoord. Ondanks dat we in 2020 70 procent minder inkomsten hadden, konden we het dankzij de rijksbijdragen toch redden", geeft Van Merwijk aan.

De Kuip-directeur hoopt dat houders van businessseats- en units in De Kuip de kosten niet terug gaan vragen, maar ervoor kiezen om Feyenoord en De Kuip te steunen. "Dat helpt bij de financiële situatie. Ná de zomerstop verwacht ik dat langzaam maar zeker weer supporters wedstrijden kunnen bijwonen, met nog ruim vóór de kerst een volle bak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws