'Eerste wedstrijd in Eredivisie, dat klopt, maar heb interlands gespeeld met O20'

'Eerste wedstrijd in Eredivisie, dat klopt, maar heb interlands gespeeld met O20'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 16:05vr 05-03-2021 om 16:05

Bert Konterman staat zondagmiddag voor het eerst langs de lijn als trainer van PEC Zwolle. Het is voor de trainer zijn eerste Eredivisie-wedstrijd. Het zorgt voor wat spanning, zo geeft hij eerlijk toe. 

"Het is mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie, dat klopt, maar ik heb ook interlands gespeeld met O20 (van Oranje, red.) en dat waren ook belangrijke potjes. Tsjechië-uit, bijvoorbeeld. Dan denk je wel: gaan we het flikken met z'n allen? Ja, dan ben je echt wel gespannen. En dat zal ik zondag ook zijn, dat weet ik best. Ik denk dat ik mijn hart wel even tekeer laat gaan", vertelt Konterman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Konterman is niet bang om lang de zijlijn tekeer te gaan, zo geeft hij eerlijk toe. "Al zie ik mezelf niet constant langs de lijn draven, zoals Diego Simeone doet bij Atlético Madrid. Of bij de vierde man staan. Ik kan ook echt wel genieten, zeker als het na 60 minuten spelen 1-3 staat. Als ik de passie van afgelopen vrijdag zie, dan is dat kicken. Ik zie het ook op de training terug, dat die gasten er vol voor willen gaan. Daar krijg ik wel een binnenpretje van", sluit hij af.

PEC trapt zondagmiddag om 14.30 uur af tegen Heracles Almelo

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws