LIVE: Feyenoord rolt tandeloos VVV-Venlo op en werkt aan het doelsaldo (gesloten)

LIVE: Feyenoord rolt tandeloos VVV-Venlo op en werkt aan het doelsaldo (gesloten)

06-03-2021 15:15 Laatste update: 18:21
211

Deze week wordt er al op zaterdagmiddag afgetrapt in De Kuip, het strijdtoneel voor twee aangeslagen ploegen. Nummer vijf Feyenoord en nummer vijftien VVV-Venlo beginnen om 16.30 uur aan hun wedstrijd en VoetbalPrimeur doet live verslag.

Beide teams moeten de scherven bij elkaar zien te rapen na een uitschakeling in de KNVB Beker. Feyenoord verloor op 17 februari met 4-3 bij sc Heerenveen en wist vervolgens drie competitieduels op rij niet te winnen. De ploeg van Dick Advocaat staat vijfde in de Eredivisie en dreigt na het seizoen play-offs te moeten spelen. VVV haalde de halve finales van de beker, maar verloor met 2-0 bij Vitesse. In de competitie is er vier keer op rij verloren: de mannen van scheidend trainer Hans de Koning staan maar vijf punten boven de degradatiestreep.

VVV moet het doen zonder Giorgos Giakoumakis. De Eredivisie-topscorer heeft dit seizoen 23 van de 37 competitiedoelpunten namens VVV gemaakt: een percentage van ruim 62 (!) procent. Tegen Feyenoord zal hij echter niet scoren dit seizoen. Op 13 december won de stadionclub met 0-3 in De Koel, dankzij goals van Jens Toornstra, Steven Berghuis en nog eens Toornstra.