Perez riep k*nkern*ger en ik mocht niet meer naar Ajax, het leek mijn schuld'

"Perez riep k*nkern*ger en ik mocht niet meer naar Ajax, het leek mijn schuld'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 11:55za 06-03-2021 om 11:55

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 12:19za 06-03-2021 om 12:19

Het incident met Kenneth Perez heeft Nicky Siebert lang achtervolgd. De voormalig grensrechter werd door de toenmalig aanvaller van Ajax uitgemaakt voor 'kankerneger'. De KNVB probeerde het voorval vooral onder het tapijt te vegen.

Siebert kreeg de actie van Perez aanvankelijk niet mee, maar Hugo Borst bracht hem op de hoogte. "Hij had de opnamen gehoord en bracht het naar buiten", vertelt Siebert aan de Volkskrant. "In Zeist werden ze helemaal gek. Het leverde me heel wat boze blikken op, tot de directie aan toe. Ik zei dat het verhaal niet van mij kwam, maar dat ik niet ging liegen als me iets werd gevraagd over die opnamen."

De assistent-scheidsrechter kreeg vervolgens een jaar lang geen duels van Ajax. "Perez riep kankerneger tegen mij en ik mocht niet meer naar Ajax. Ik vroeg waarom dat niet meer gebeurde en kreeg te horen: dat doen we om het rustig te houden, laat dit maar even voorbijgaan. Dat raakte me. Het leek alsof het mijn schuld was."

Siebert had op meer steun van de KNVB gehoopt. "Ik vind het nog steeds pijnlijk dat door de KNVB nooit is uitgesproken: wij steunen jou. Het werd gewoon weggemoffeld." Het onderwerp racisme was sowieso nauwelijks bespreekbaar in Zeist. "Als ik daarover begon, zeiden ze: dan moet je dit werk niet doen. Dat geloof je toch niet?"

Perez ging publiekelijk door het stof en maakte zijn excuses. Siebert kan dat waarderen, maar zal het incident niet vergeten. "Als je zoiets roept, zit het in jou, je kiest niet zomaar voor dit soort woorden. Hij had ook kunnen roepen: klootzak. Ik vind dat wel een dingetje, ik kan het vergeven, maar niet vergeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws