Nijhuis ziet 'nieuw spelletje' in Eredivisie: 'Spelers kermen om alles'

Nijhuis ziet 'nieuw spelletje' in Eredivisie: 'Spelers kermen om alles'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 12:18za 06-03-2021 om 12:18

Bas Nijhuis hoeft door de lege stadions in de Eredivisie een stuk minder gele en rode kaarten te trekken, zo vertelt hij aan TC Tubantia. De scheidsrechter heeft het een stuk makkelijker, maar mist de fans.

"Het is heel makkelijk, maar er is geen bal aan", zegt Nijhuis tegen de regionale krant. "Het is voor ons 40 tot 50 procent makkelijker fluiten nu. De spelers worden niet opgejut door het publiek, dat scheelt heel veel. Dat we bijna geen geel geven, ligt niet aan ons, maar aan het gedrag van de spelers. Als een ploeg met 1-0 achterstaat, gaat het publiek erachter staan en gaan spelers sneller hun grenzen over. Dat gebeurt nu niet."

Nijhuis wist dat het publiek belangrijk was, maar merkt nu pas echt de invloed van de fans. "Ik moet er op het veld voor zorgen dat ik scherp blijf en niet in slaap val. Er is wel een nieuw spelletje ontstaan: spelers kermen om alles. Ze gaan liggen en nog harder schreeuwen, want we horen alles. Kijk je de beelden terug, dan zie je dat ze amper zijn geraakt."

Overigens merkt Nijhuis dat het ook op social media rustiger is. Normaal stroomde zijn inbox vol met berichten van boze supporters. "Vaak van mensen in het stadion, die het niet eens zijn met een beslissing. Nu kijken ze op tv en zien ze meteen de herhalingen. Zelfs op Instagram is het dus saai. Ik heb liever dat ze me weer toezingen dat ik een 'hi, ha, hondenlul' ben, dan dit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws