Janssen goudeerlijk na zege in minuut 97: 'Zei al tegen Meulensteen: heel lullig'

Janssen goudeerlijk na zege in minuut 97: 'Zei al tegen Meulensteen: heel lullig'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 23:15za 06-03-2021 om 23:15

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 23:21za 06-03-2021 om 23:21

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen leefde mee met RKC Waalwijk, na de dramatische climax van het onderlinge Eredivisie-duel op zaterdagavond. Beide ploegen leken op een 1-1 gelijkspel uit te komen, maar FC Utrecht kreeg in de allerlaatste minuten van de blessuretijd een strafschop.

Sander van de Streek mocht de trekker overhalen, na licht contact tussen Ahmed Touba en Gyrano Kerk in de zestien meter. "Ik heb het nog niet gezien, maar Gyrano zei dat hij gewoon werd geraakt", aldus Janssen direct na afloop in gesprek met ESPN. "Maar weet je wat het is? Ik zei het ook al tegen Meulensteen (Melle, verdediger van RKC, red.): het is heel lullig als die bal bij de tweede paal valt. Dat zeg ik altijd: heel zwaar gestraft, want die bal komt niet eens in de buurt (van Kerk en Touba, red.)."

FC Utrecht kwam door de late penalty goed weg in Waalwijk: de ploeg van René Hake was tijdens de eerste helft de baas, maar verzuimde door te drukken en raakte het initiatief kwijt in de tweede helft. "Een gelijkspel was op basis van de gehele wedstrijd wel terecht. In de eerste helft kwamen we op een goede voorsprong en krijgen we een wereldkans op 0-2, die moet er gewoon in. In de tweede helft maken we het onszelf gewoon heel moeilijk: heel slordig in balbezit, worden de ruimtes veel te groot en dan krijg je een klotegoal tegen", somde Janssen op. "Maar zo winnen is ook wel eens lekker..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws