'Grote rel bij Vitesse: Letsch schorst Bazoer na misdragingen op training'

7 maart om 14:16
Laatste update: 7 maart om 15:09

Riechedly Bazoer ontbreekt zondag bij Vitesse in de topper tegen AZ. De 24-jarige sterspeler is na misdragingen op de training disciplinair geschorst door trainer Thomas Letsch.

Bazoer schopte Daan Huisman op de zaterdagtraining en ging verbaal de strijd aan met Letsch en doelman Remko Pasveer, melden bronnen rond de club aan de Gelderlander. Daarmee was de maat vol voor Letsch: de trainer heeft Bazoer geschorst voor het duel met AZ. Enzo Cornelisse staat zondag om 16.45 uur aan de aftrap in Arnhem.

Het is niet de eerste keer dat Bazoer in de fout gaat. Sterker nog, het nieuwe incident rond de Vitesse-vedette vertoont grote gelijkenissen met twee jaar geleden, toen Bazoer het aan de stok kreeg met Jay-Roy Grot en werd weggestuurd door de toenmalige trainer Leonid Slutsky, die vervolgens een scheldkanonnade over zich heen kreeg. 'Ik ga aan mijn problemen werken. Daarnaast wil ik het verleden achter mij laten en op een positieve manier vooruitkijken', liet hij toen weten.

Bazoer loste dit seizoen juist een oude belofte in: als spelmaker vanuit de verdediging was hij goud waard voor Vitesse, bekerfinalist en de nummer vijf van de Eredivisie. Het leverde hem belangstelling uit de Franse top van Lille OSC, Olympique Lyon en Olympique Marseille op. Ook werd hij gelinkt aan een terugkeer in Oranje.

Nadat hij in 2017 vertrok bij Ajax, slaagde hij niet bij VfL Wolfsburg en werd hij ook bij FC Porto uit de selectie gezet vanwege een gebrek aan discipline. Steeds beloofde Bazoer beterschap, maar zijn temperament zit hem nu weer in de weg.