LIVE-discussie: Jansen verrast met nieuw AZ-systeem, Bazoer afwezig bij Vitesse

7 maart om 16:26
Laatste update: 7 maart om 16:29

Vitesse en AZ strijden zondag met elkaar om belangrijke punten, met het oog op de te verdelen Europese tickets. AZ wil graag in het spoor blijven van nummer twee PSV, terwijl Vitesse de vierde plek weer over wil nemen van Feyenoord.

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft één wijziging doorgevoerd in zijn ploeg, ten opzichte van het gewonnen bekerduel met VVV-Venlo (2-0). Enzo Cornelisse neemt de positie van Riechedly Bazoer in de verdediging over. Bazoer is namelijk disciplinair geschorst bij Vitesse, nadat hij zaterdag op de training een schop uitdeelde aan ploeggenoot Daan Huisman. Naar aanleiding daarvan is de 24-jarige international verbaal gebotst met Letsch en aanvoerder Remko Pasveer.

Letsch zou desondanks overwogen hebben om Bazoer op te stellen tegen AZ, omdat de sterspeler na de training direct zijn excuses maakte. Een deel van de spelersgroep vond alleen een minder goed plan, waardoor Bazoer het duel met AZ vanaf de tribune moet bekijken.

De opstelling van AZ-trainer Pascal Jansen kent meerdere mutaties, ten opzichte van de gewonnen topper tegen Feyenoord. Waar Fredrik Midtsjø ontbreekt met een hamstringblessure, begint Yukinari Sugawara op de bank. Daar tegenover staat de rentree in de basis van Jonas Svensson en Dani de Wit, die enige weken uitgeschakeld waren met blessureleed. Opvallend is dat Timo Letschert een basisplaats heeft veroverd, ten koste van Jesper Karlsson. Dat komt doordat AZ naar alle waarschijnlijkheid met een vijfmans-defensie aantreedt in Arnhem.

Opstellingen:

Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Cornelisse, Rasmussen, Wittek; Bero, Tannane, Tronstad; Broja, Openda

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Koopmeiners, Stengs, De Wit; Boadu, Gudmundsson