Toornstra wacht geduldig op de plannen van Slot en Feyenoord: 'Dat zegt wel iets'

8 maart om 07:24

Ondanks dat Jens Toornstra nog tot 2022 vast ligt bij Feyenoord, is het nog onzeker of de middenvelder volgend seizoen nog in het shirt van de Rotterdammers te bewonderen is. De 31-jarige Toornstra wil zelf graag blijven, maar wil eerst de plannen van de club tot zich nemen voordat hij een beslissing maakt over zijn toekomst.

Toornstra, die onlangs zijn 250e wedstrijd speelde voor Feyenoord, wil eerst in gesprek met Arne Slot, die vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer wordt in De Kuip. "Ik weet nog niet of de nieuwe trainer het wat mij betreft voor zichzelf al duidelijk heeft. Ik heb nog niet met hem gesproken, dus ik weet niet wat komend seizoen de bedoeling is", legt de middenvelder uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toornstra, die nog een contract tot medio 2022 heeft in Rotterdam, hoopt dat hij 'gewoon' bij Feyenoord kan blijven spelen. "Ik heb nu meer dan 250 wedstrijden voor deze club gespeeld. Dat zegt wel iets. Ik hoop dat ik volgend seizoen ook veel ga spelen. En ik wil ook gewoon voor Feyenoord blijven spelen. Al hangt veel af van de plannen van de nieuwe trainer en de plannen van de club."

Bij de afwezigheid van Leroy Fer eerder dit seizoen speelde Toornstra onder Advocaat ook als controlerende middenvelder, terwijl hij van nature meer aanvallend ingesteld is. Voor Toornstra is het geen probleem waar hij moet spelen. "Dat kan ik allebei, alleen niet tegelijk", lacht de routinier.

De 31-jarige Toornstra zet zijn zinnen op een langer verblijf in Rotterdam en wil niet weg uit Nederland. "Een buitenlands avontuur? Die ambitie is er niet meer zo, eerlijk gezegd. Maar nogmaals, het hangt óók van Feyenoord af."