Schmidt doet onthulling bij PSV: 'Malen was niet zo happy, om eerlijk te zijn'

8 maart om 07:39

Hij is dé goudmijn van PSV, maar Donyell Malen staat de laatste weken in de schaduw van Eran Zahavi. Roger Schmidt ziet dat de Oranje-international nog niet volledig zichzelf is.

Behoudens de uitwedstrijd van PSV tegen Ajax (2-2), vinden Zahavi en Malen elkaar moeizaam. "Ze moeten leren complementair aan elkaar te zijn", reageert Schmidt in De Telegraaf na de 1-3 zege bij Fortuna Sittard.

"Voor Donyell is het spelen met twee spitsen totaal nieuw. Dat had hij nog nooit gedaan en in het begin was hij daar niet zo happy mee, om eerlijk te zijn. Hij had een probleem de ruimtes te vinden."

Het wordt nu 'makkelijker' voor Malen, constateert Schmidt. De spits was dit seizoen ondanks alles al 22 keer trefzeker. "Hij krijgt nu de kansen. Krijgt hij die niet, dan hebben we een probleem. Alles komt met ervaring."

"De relatie tussen Eran en Donyell is goed nu. De vele goals van Eran zijn een bewijs. Je moet ook in acht nemen dat ze geen voorbereiding samen hebben gedraaid. Dat ze wat tijd nodig hebben, is normaal", besluit de Duitse trainer van PSV.