Mourinho over opgeleefde Bale: 'Heeft psychische barrière doorbroken'

8 maart om 11:13
Laatste update: 8 maart om 11:57

Tottenham Hotspur-trainer José Mourinho denkt dat de opgeleefde Gareth Bale een 'psychische barrière' heeft doorbroken. De Welshman verkeert de laatste weken in uitstekende vorm en was zondagavond in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Crystal Palace tweemaal trefzeker.

Mourinho ontkent dat hij Bale een aantal weken geleden 'uitgedaagd' heeft om, na een matige start bij Spurs, te laten zien wat hij daadwerkelijk in huis heeft. "Nee, ik heb hem niet uitgedaagd. We hebben hem ondersteund met z’n allen. Ik denk (over Bale’s situatie) aan de woorden 'psychische littekens'", aldus de Portugees in gesprek met BBC Sport.

Mourinho stelt dat Bale lastige jaren achter de rug heeft. "Als je een paar seizoenen achter de rug hebt met veel blessures, gaat het niet meer over de littekens die je op je lichaam hebt, maar om de psychische littekens die je daaraan overgehouden hebt. Die brengen angst en onstabiliteit." De laatste weken laat Bale met doelpunten en goed spel steeds meer van zijn ‘oude’ vorm zien. "Er komt een moment, na hard werken, dat je dan door een soort van barrière gaat. Hij heeft deze barrière doorbroken", sluit Mourinho af.