Veerman zit nog steeds op eigen verzoek niet bij selectie van Jong Oranje

Veerman zit nog steeds op eigen verzoek niet bij selectie van Jong Oranje

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 13:52ma 08-03-2021 om 13:52

Laatste update: maandag 8 maart 2021 om 14:08ma 08-03-2021 om 14:08

Joey Veerman behoort niet tot de 36-koppige voorselectie van Jong Oranje voor het EK van eind deze maand. De situatie ten opzichte van november is onveranderd, bevestigt zijn management aan VoetbalPrimeur.

Veerman werd destijds op eigen verzoek buiten de selectie van bondscoach Erwin van de Looi gelaten. Dat riep veel vragen op, waarna Veerman met een statement kwam. "Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om voor Jong Oranje uit te komen. Vanwege privéredenen wil ik mijn tijd in de interlandperiode voorlopig anders besteden", zei Veerman in november vorig jaar op de clubsite van sc Heerenveen. "Dit is de reden dat ik niet ben opgeroepen. Ik focus mij de komende tijd op sc Heerenveen en hoop op een later moment mijn land te kunnen en mogen vertegenwoordigen."

Aan die situatie, vier maanden later, is niets veranderd, aldus zijn management. De kans is dus zeer groot dat Veerman niet actief zal zijn op het EK dat Jong Oranje gaat spelen. Dat toernooi begint op 24 maart tegen Roemenië. Daarna zijn Duitsland en Hongarije de tegenstanders van Jong Oranje. De knock-outs worden in de zomer gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws