Renovatievoorstel Van der Sar maakt veel indruk: Dit is een doorbraak

Renovatievoorstel Van der Sar maakt veel indruk: "Dit is een doorbraak"

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 16:45ma 08-03-2021 om 16:45

Het voorstel van Edwin van der Sar voor een nieuw Champions League-format is met enthousiasme ontvangen door ECA (European Club Association)-baas Andrea Agnelli. Het lijkt zeker dat het miljardenbal flink op de schop gaat.

Al jaren kennen we het traditionele Champions League-systeem: zes poulewedstrijden, gevolgd door een knock-outfase bestaande uit een uit- en thuiswedstrijd. Maar dat gaat veranderen. Althans, dat nadrukkelijke verzoek heeft Agnelli neergelegd bij de clubs.

Vice-voorzitter Van der Sar stelde als eerste het zogenaamde Swiss system voor: niet zes, maar tien wedstrijden in de eerste ronde. De kans op topwedstrijden is veel groter en dus wordt er ook meer geld verdiend. Het is niet duidelijk hoe de vier extra plekken verdeeld worden. Ook zou het toernooi worden uitgebreid: van 32 naar 36 clubs. 

"Dit is een doorbraak", zei Agnelli maandag tijdens een meeting met de clubs. "Er zijn te veel wedstrijden die niet competitief genoeg zijn, zowel nationaal als internationaal. We moeten de fans centraal zetten. Het huidige systeem voldoet niet voor moderne fans. We mogen ze niet voor lief nemen en moeten ze de best mogelijke competitie leveren. Anders lopen we het risico ze kwijt te raken."

Agnelli wil dat de clubs het voorstel om het Champions League-format drastisch te veranderen steunen. Het is de bedoeling dat het gerenoveerde toernooi vanaf 2024/2025 het levenslicht ziet. Een akkoord is er nog niet, maar wordt spoedig verwacht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws