Examentraining in de Ajax-jeugd: 'Na tien minuten was Bazoer aan het vechten'

Examentraining in de Ajax-jeugd: 'Na tien minuten was Bazoer aan het vechten'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 18:15ma 08-03-2021 om 18:15

Voor Kenneth Perez kwam de disciplinaire schorsing van Riechedly Bazoer bij Vitesse niet helemaal als een verrassing. De ESPN-analist denkt terug aan de tijd dat hij een examentraining moest doen voor zijn trainersdiploma in de jeugdopleiding van Ajax. Na tien minuten trainen stond Bazoer te vechten op het veld.

"Toen ik mijn examentraining deed bij Ajax, voor TC1...", begint Perez aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN, alvorens hij in de lach schiet. "Bazoer was één van de spelers. Meestal wordt er voor zo'n examentraining tegen de spelers gezegd: doe nou alles wat de trainer zegt, zodat hij een goed cijfer krijgt van de docenten. Na tien minuten was hij (Bazoer, red.) aan het vechten met El Hasnaoui."

Perez wist de situatie uiteindelijk op te lossen, maar moest Bazoer daarvoor wel van het veld sturen. "Hij was het niet eens met een beslissing en ging verhaal halen, wilde vechten met El Hasnaoui. Toen heb ik gezegd: jullie leggen het bij zodat we de training voort kunnen zetten, of jullie gaan naar binnen. El Hasnaoui wilde dat wel, Bazoer absoluut niet. Die moest ik helaas naar binnen sturen."

Achteraf kan Perez wel lachen om het voorval. "Ik dacht: dit is mijn moment om te laten zien hoe je omgaat met stress-situaties. Ik had niet verwacht dat het zou gebeuren, maar je hebt het als speler ook meegemaakt hoe trainers bepaalde situaties oplossen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws