Bazoer 'kapot van situatie' bij Vitesse, rentree laat nog op zich wachten

8 maart om 18:23
Laatste update: 9 maart om 10:09

De rel rondom Riechedly Bazoer bij Vitesse duurt voort. De club kan nog geen uitsluitsel geven over de situatie van de verdediger, die vanwege disciplinaire redenen uit de wedstrijdselectie werd gelaten tegen AZ.

Bazoer zou het op de training van vorige week aan de stok hebben gekregen met Daan Huisman en op het moment dat trainer Thomas Letsch zich met de situatie ging bemoeien, richtte Bazoer zijn woede op de oefenmeester. 

Wanneer Bazoer weer aansluit bij de selectie, wil Vitesse niet zeggen. "We gaan eerst met hem in gesprek", vertelt technisch directeur Johannes Spors tegen De Gelderlander. "Wanneer dat is, kan ik niet zeggen. We betreuren de hele gang van zaken. Dit is de situatie: Riechedly heeft de wedstrijd tegen AZ gemist. We kijken nu verder."

Er gingen geruchten dat de spelersraad van Vitesse, bestaande uit Remko Pasveer, Oussama Tannane, Danilho Doekhi, Jacob Rasmussen en Matus Bero, aan de clubleiding gevraagd zou hebben om Bazoer buiten de selectie te laten. Spors ontkent dat. "Daar klopt niets van. De trainer neemt de beslissingen. En die beslissing is aan de spelersraad meegedeeld."

Bazoer zou zelf 'kapot zijn van de situatie'. Hij heeft na het incident op de training excuses aangeboden en is niet van het veld gestuurd door Letsch. De zaak ettert inmiddels voort en Bazoer hoopt zo snel mogelijk weer bij de selectie aan te kunnen sluiten.

Aanstaande zondag wacht er weer een belangrijke wedstrijd voor Vitesse: in De Galgenwaard wordt er gespeeld tegen FC Utrecht. De Arnhemmers moeten echter Tannane, Bero en Enzo Cornelisse missen vanwege schorsingen.