Update: vraagteken De Ligt tóch geselecteerd voor cruciaal Champions League-duel

Update: vraagteken De Ligt tóch geselecteerd voor cruciaal Champions League-duel

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 19:00di 09-03-2021 om 19:00

Laatste update: dinsdag 9 maart 2021 om 19:00di 09-03-2021 om 19:00

Matthijs de Ligt moet de belangrijke Champions League-return van Juventus tegen FC Porto aan zich voorbij laten gaan. Volgens trainer Andrea Pirlo is de Nederlander niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten dinsdagavond. 

De Ligt trainde maandagochtend weer met de groep mee, maar de wedstrijd tegen Porto komt nog te vroeg. "Iedereen voelt zich eigenlijk best goed", vertelt Pirlo op de persconferentie. "De Ligt heeft een warming-up gedaan met het team vanochtend, maar speelde verder nog gescheiden van de groep. De andere spelers zijn beschikbaar. Niet allemaal honderd procent fit, maar het is goed om iedereen erbij te hebben."

In Italië wordt er voorzichtig aan de stoelpoten van Pirlo gezaagd, maar de trainer zelf geeft aan zich geen zorgen te maken over zijn toekomst bij de club. "Anders zou ik hier nu niet zijn. Ik weet dat het een belangrijke wedstrijd is, maar we focussen ons op één wedstrijd per keer. De club beslist over mijn toekomst en dat hangt af van de resultaten. De wedstrijd is als een finale voor ons, we moeten het om zien te draaien", sluit Pirlo af.

Update: De Ligt zou sneller dan verwacht zijn rentree voor Juventus kunnen maken. De Oranje-international is opgenomen in de 22-koppige wedstrijdselectie van La Vecchia Signora. Juventus speelt dinsdagavond deel twee van het Champions League-tweeluik met FC Porto en moet een 1-2 achterstand goed zien te maken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Juventus het redden tegen FC Porto?

Ja
78%
Nee
22%
(101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws