NAC komt heel goed weg in Wijdewormer en blijft op promotiejacht

08-03-2021 22:50
12

NAC Breda is nog altijd in de race om direct naar de Eredivisie te promoveren. De formatie van trainer Maurice Steijn won, zij het met veel geluk, met 2-3 van Jong AZ.

Op papier leek het een eenvoudig klusje: winnen bij Jong AZ om daarmee de druk op nummer twee De Graafschap te houden en serieus mee te blijven doen om promotie. Toen het in de rust 0-2 stond door goals van Kaj de Rooij en Lex Immers (na een blunder van AZ-goalie Westerveld), was er dan ook geen vuiltje aan de lucht.

Hoe anders liep het na rust. Binnen vijf minuten had Zakaria Aboukhlal, die bij het eerste elftal vaak invaller is, twee keer gescoord en stonden de Alkmaarse talenten op gelijke hoogte met NAC. Dat was eigenlijk ook wel verdiend, want in de eerste helft had Jong AZ al diverse kansen gekregen en ook in het tweede bedrijf hadden ze meer goals kunnen maken dan de twee die Aboukhlal op zijn naam kreeg.

Daar kwam ook nog eens bovenop dat de gasten uit Breda op zeer gelukkige wijze aan de overwinning kwamen. Het schot van Michaël Maria in minuut 71 werd van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos was en NAC met de schrik vrijkwam. Die drie punten zorgen ervoor dat Steijn en de zijnen op plek drie blijven staan en een achterstand van vier punten hebben op De Graafschap. Om direct te promoveren, moet NAC de tweede plaats van de Superboeren overnemen.