Revolutie onder Champions League-clubs: 'Geen transfers van 100 miljoen en meer'

Revolutie onder Champions League-clubs: 'Geen transfers van 100 miljoen en meer'

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 10:53di 09-03-2021 om 10:53

De handel in topspelers wordt mogelijk aan banden gelegd door de Europese elite. Bij het opzetten van het nieuwe Champions League-model passeren ook zogeheten beschermingsconstructies de revue, aldus Andrea Agnelli (foto).

De Italiaanse voorzitter van Juventus en de ECA, de belangenvereniging van de Europese topclubs, sorteert voor op een transfermarkt waarbij de deelnemende Champions League-clubs van elkaars sterren moeten afblijven.

"Geen transfers van honderd miljoen en meer tussen clubs in de Champions League leiden tot een focus op het kopen van spelers in kleinere landen",, stelt Agnelli. "Daarover zijn we in discussie, maar het is een van de grootste uitdagingen wat hervormingen betreft."

De laatste dagen werd al duidelijk dat de Europese topclubs een akkoord naderen met de UEFA over een nieuwe opzet van de Champions League. De plannen voor een nieuw te vormen Super League zijn daarom geparkeerd.

Ajax-directeur en ECA-vice-voorzitter Edwin van der Sar speelde een belangrijke rol door een 'Swiss system' voor te stellen, met niet zes, maar tien wedstrijden in de eerste ronde. De kans op topwedstrijden is dan groter en dus wordt er ook meer geld verdiend. In 2024 moet de Champions League nieuwe stijl beginnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws