'Ik heb me er echt hard voor gemaakt: Mazraoui is een speler met het Ajax-DNA'

9 maart om 11:25

Het is razendknap dat Noussair Mazraoui de scepsis heeft overwonnen bij Ajax. Dat stelt Kiki Musampa, die de 23-jarige vleugelverdediger meemaakte op De Toekomst.

Musampa was jeugdtrainer bij Ajax toen Mazraoui in de jeugd speelde. Hoewel de Ajacied er nooit met kop en schouders bovenuit stak, zag de oud-voetballer van onder meer Ajax, Atlético Madrid en Manchester City meteen de bijzondere kwaliteiten.

"Ik had hem in de middenbouw", memoreert Musampa bij de wekelijkse talkshow van Voetbal International. "Hij was toen heel goed, maar ook nog heel klein. Veel andere jongens hadden hun groeispurt al achter de rug en hij was twee of drie koppen kleiner dan de rest. Het was knap hoe hij uit de duels wist te blijven. Mazraoui was zich bewust van zijn fysieke achterstand en was er heel erg mee bezig om in de juiste ruimtes te komen. Dat vond ik toen al heel knap van hem."

Intern brak Musampa regelmatig een lans voor Mazraoui, van wie niet iedereen bij Ajax overtuigd was. "Ik heb me er echt hard voor gemaakt: dit is een speler die het DNA van Ajax heeft, want hij is altijd bezig met ruimtes. Mazraoui moet je houden, no matter what."