'Het ziet er niet goed uit voor Promes in die zaak en dat wist Ajax ook'

10 maart om 11:11

De rechtszaak die momenteel loopt tegen Quincy Promes ziet er niet goed uit voor de voetballer van Spartak Moskou. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zich verdiept heeft in de zaak.

Promes zou op een familiefeest iemand neergestoken hebben en volgens De Vries zit de aanvaller in de penarie. "Ik moet zeggen dat het er voor hem niet goed uitziet", zegt hij bij VoetbalTijd. "Toevallig weet ik er veel van, omdat ik het volg en contact heb met betrokkenen. Voor mij persoonlijk staat het vast dat hij betrokken was bij die steekpartij en zoals ik het verhaal ken heeft hij zelf gestoken."

Als de rechter dat ook vindt, krijgt Promes te maken met veel problemen. "Er zal op enig moment een rechtszitting komen en dan is de vraag of hij daar naartoe komt", legt de misdaadverslaggever uit. "Komt hij niet, dan kan hij bij verstek veroordeeld worden. Als dat onherroepelijk is, betekent dat dat hij vanaf dat moment niet meer kan reizen. Een voetballer die niet meer kan reizen, dat is niet te doen. Dus er hangen hem echt nog moeilijke tijden boven het hoofd."

De Vries verwacht dat Ajax ook wist dat het er niet goed uit zag voor Promes. "Dat is de reden is geweest dat hij op een gegeven moment niet meer werd opgesteld en dat ze heel blij waren dat hij naar Moskou ging. Als misdaadverslaggever die zich in de zaak verdiept heeft, ziet dit er voor hem niet goed uit."