Ajax schakelde hulp van Bosz in: 'Ze hebben twee keer van Leverkusen gewonnen'

10 maart om 12:39

Ajax heeft de hulp van Peter Bosz ingeroepen in de voorbereiding op het Europa League-treffen met Young Boys. De trainer van Leverkusen verloor in de vorige ronde met zijn ploeg twee keer van de Zwitsers.

Bosz was in het verleden trainer van Ajax en heeft nog altijd contact met mensen binnen de club. "Ons analisten-team heeft met Peter gesproken", zegt trainer Erik ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "We weten nu genoeg en we gaan die informatie zeker benutten."

Zelf sprak de trainer niet met zijn collega. "Voor mij was het helemaal niet nodig om contact met hem te hebben", legde de Tukker uit. "Die wedstrijden van Leverkusen tegen Young Boys heb ik allebei gezien en daar heb ik voldoende informatie uit gehaald."

Ten Hag verwacht een lastig tweeluik tegen Young Boys. "Als je in staat bent om Bayer Leverkusen uit te schakelen en er twee keer van te winnen, dan heb je een goede ploeg. Het is echt een eenheid. Ze hebben een goede mentaliteit en ze komen met overvallen naar je goal toe. Het zit goed in elkaar en we gaan het er heel moeilijk tegen krijgen."