'Ajax verrast en praat met beoogde rechterhand Overmars: akkoord in de maak'

10 maart om 21:35
Laatste update: 10 maart om 21:49

Ajax wil Gerry Hamstra aanstellen als rechterhand van Marc Overmars. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagavond. Hamstra vertrok deze week bij sc Heerenveen.

Hamstra en Ajax hebben inmiddels 'meerdere gesprekken' achter de rug. Het is een publiek geheim dat Overmars veel hooi op zijn vork neemt bij Ajax. De affaire rond Sébastien Haller bewees echter dat een rechterhand geen kwaad kan.

Hamstra moet de schakel worden tussen Overmars en de jeugdopleiding van Ajax, schrijft het AD. Daarnaast is het de bedoeling dat de 51-jarige Fries een deel van zijn taken overneemt. 'Daarbij moet onder meer gedacht worden aan het sluiten van contracten voor inkomende en begeerde jeugdspelers', klinkt het.

Hamstra was bijna vijf seizoenen technisch directeur bij Heerenveen. In de afgelopen maanden ontstond er 'een groeiend verschil van inzicht over de visie en strategie naar de toekomst van de voetbalafdeling', waardoor de samenwerking in het Abe Lenstra Stadion per direct werd stopgezet.

Volgens het AD kwam de breuk in een stroomversnelling toen Cees Roozemond, algemeen directeur van Heerenveen, lucht kreeg van de gesprekken tussen Hamstra en Ajax. De verwachting is dat hij op korte termijn voor meerdere jaren gaat tekenen in Amsterdam.