Breaking news

Oranje Leeuwinnen kennen eerste drie obstakels tijdens verdedigen EK-titel

Young Boys-trainer ziet valkuil voor duel met Ajax: 'Hij heeft ieders steun nodig'

Young Boys-trainer ziet valkuil voor duel met Ajax: 'Hij heeft ieders steun nodig'

Gepubliceerd: woensdag 10 maart 2021 om 23:14wo 10-03-2021 om 23:14

Laatste update: woensdag 10 maart 2021 om 23:22wo 10-03-2021 om 23:22

Volgens Young Boys-trainer Gerardo Seoane is het gemis van eerste doelman David von Ballmoos erg groot. De goalie liep afgelopen weekend een hersenschudding op, waardoor hij het Europa League-treffen met Ajax moet missen.

"Davü (Von Ballmoos, red.) is niet zomaar te vervangen", vertelt Seoane op de persconferentie in Amsterdam. "Hij is onderdeel van de nationale ploeg en heeft zich geweldig ontwikkeld. Maar natuurlijk hebben we Guillaume Favre voor dit soort situaties gehaald. Hij is ervaren. Hij heeft een enorme hoeveelheid aan bagage. Hij is iemand die er meteen klaar voor is. Maar hij mist wedstrijdritme, daarom heeft hij ieders steun nodig. We zullen er alles aan moeten doen om hem te beschermen."

Seoane denkt dat het erg moeilijk zal worden voor Young Boys om Ajax uit te schakelen. "Iedereen moet optimaal presteren. Wij moeten het dus nog beter doen dan in de vorige ronde tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Tegen Leverkusen was één van onze vier helften slecht. Dat kunnen we ons tegen Ajax niet veroorloven."

Ajax en Young Boys zullen donderdagavond om 18:55 uur aftrappen in de Johan Cruijff Arena. Waar Young Boys het zonder Von Ballmoos moet stellen, is bij Ajax Daley Blind afwezig met een knieblessure. Achter de naam van Brian Brobbey staat nog een vraagteken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws