Klopp lyrisch na winst: 'Normaal gesproken zijn het monsters, ze zijn zo sterk'

11 maart om 00:04

Liverpool-manager Jürgen Klopp was na afloop van het Champions League-duel met RB Leipzig erg trots op zijn ploeg. The Reds wisten, ondanks de slechte reeks in de Premier League, overtuigend af te rekenen met Leipzig.

"Het beste wat mijn spelers hebben gepresteerd, was dat niemand écht kon zien hoe goed Leipzig is", vertelde een trotse Klopp voor de camera van BT Sport. "Normaal gesproken zijn het monsters. Ze zijn zo krachtig, maar we hebben ze heel goed verdedigd. Een groot compliment voor de jongens. Ze hebben vanavond echt genoten, wat belangrijk is. Maar dat hebben ze gedaan door het zwaarste en vuilste werk op te knappen."

Ook doelpuntenmaker Mohamed Salah liet voor de camera van BT Sports merken erg blij en opgelucht te zijn na de overwinning. "We hebben dit seizoen blessures en pech gehad. De afgelopen jaren hebben we gewonnen en leek het alsof we vleugels hadden, dit jaar hebben we vooral blessures gehad. Dat is moeilijk. Maar het belangrijkste is dat we blijven vechten. Hopelijk hebben we nu standaard twee, drie of vier centrale verdedigers tot onze beschikking en kunnen we blijven winnen."

Mede door een ongelofelijke waslijst aan blessures, loopt het dit seizoen stroef bij Liverpool. De formatie van Klopp staat teleurstellend achtste, met een gat van zeven punten naar de Champions League-plekken. Desondanks staat Liverpool in de kwartfinales van de Champions League, doordat het over twee wedstrijden met 4-0 won van Leipzig.