Kudus is openhartig: 'Je werkt er twintig jaar naartoe en dan krijg je zo'n klap'

11 maart om 10:31

Mohammed Kudus heeft veel geleerd van de periode waarin hij niet kon voetballen. De middenvelder van Ajax had de eerste serieuze blessure van zijn carrière en dat heeft hem mentaal sterker gemaakt.

In de Champions League-thuiswedstrijd tegen Liverpool raakte de Ghanees geblesseerd aan zijn knie door een actie van Fabinho. "Die competitie is één van de grootste podia ter wereld en daar had ik twintig jaar naartoe gewerkt", vertelt Kudus in een special van Ajax TV over die nare situatie. "Dan sta je er eindelijk en krijg je zo'n klap. Maar het heeft me sterker gemaakt, dat weet ik nu."

De spelmaker van Ajax ontdekte dat er meer is dan voetbal. "Normaal train je elke dag en ben je niet met andere dingen bezig. Nu kon ik mijn energie richten op andere aspecten in mijn leven en ik denk dat dat heel belangrijk voor mijn ontwikkeling is geweest. Het heeft zo moeten zijn en ik dank God dat het zo is gelopen."

Na een aantal maanden revalideren is Kudus namelijk weer terug in de Ajax-selectie. De laatste weken maakt hij veel minuten. "Dit was mijn eerste serieuze blessure, maar daardoor heb ik veel over mezelf ontdekt. Het hoort bij mijn droom. Het belangrijkste is nu dat mijn knie me niet meer zo beperkt in hoe ik wil spelen. Ik kan niet wachten tot alles weer normaal is: dan ben ik echt een beest."