Harde leerschool voor Zahavi: 'Het leger is in Israël iets wat je gewoon doet'

Harde leerschool voor Zahavi: 'Het leger is in Israël iets wat je gewoon doet'

11-03-2021 11:51
110

Eran Zahavi moest als achttienjarige jongen in militaire dienst en dat heeft zijn ontwikkeling als voetballer afgeremd, maar ook geholpen. De spits van PSV ziet hoe jongeren in Nederland in totaal andere omstandigheden opgroeien.

De talenten worden volgens Zahavi in Nederland in de watten gelegd. "Ze hoeven niet de dingen te doen die ik wel moest doen in Israël", zegt de aanvaller in een groot interview met ESPN. "Hier komen ze in de ochtend naar de club, eten ze goed en slapen ze goed en krijgen ze de beste training. Dit zijn de belangrijkste jaren voor een voetballer en het gebrek daaraan heeft mijn ontwikkeling vertraagd."

Daar staat tegenover dat de Israëliër op persoonlijk vlak veel aan zijn periode in het leger heeft gehad. "Het zijn geen eenvoudige omstandigheden, maar we leven in een land waar we ons steentje aan bij moeten dragen. Voetbal is belangrijk, maar in Israël is het leger iets wat je gewoon moet doen. Het is een eer en je hebt er in je loopbaan en je persoonlijke leven veel aan. Het vraagt veel van je houding en inzet en je leert als achttienjarige dat je gedisciplineerd moet zijn."

Zahavi is na een mindere start nu losgekomen bij PSV. De 33-jarige spits heeft negen competitietreffers laten noteren, waarvan hij er acht in de afgelopen tweeënhalve maand maakte.