'Bomber van Breda' hoopt op Ajax-succes: 'Daar kijk ik reikhalzend naar uit'

'Bomber van Breda' hoopt op Ajax-succes: 'Daar kijk ik reikhalzend naar uit'

11-03-2021 12:14 Laatste update: 13:42
35

Alex Schalk zit donderdagavond met veel interesse voor de televisie wanneer Ajax tegen Young Boys speelt. De spits is actief bij Servette FC, competitiegenoot van de Zwitsers, en hoopt dat de Amsterdammers door zullen gaan.

Schalk, die door zijn status als goaltjesdief in Nederland als de 'Bomber van Breda' bekend staat, woont al drie jaar in Zwitserland. "Maar ik kijk wel met een Nederlandse bril naar die wedstrijd", zegt hij tegen ESPN. "In principe maakt het voor mij niet uit welke Nederlandse ploegen actief zijn, dan moet je het gewoon supporteren."

Toch heeft de 28-jarige aanvaller, naast zijn voorliefde voor NAC, ook bovengemiddelde interesse in Ajax. "Ik kijk altijd reikhalzend uit naar hun wedstrijden en ben al van kinds af aan opgegroeid met het Ajax-gevoel. Het rood-wit van Ajax is door het hele land bekend en dat support je als ze in de Europese toernooien punten binnen moeten halen."

In december vorig jaar slaagde Schalk er met Servette in om van Young Boys te winnen. In het Stade de Suisse in Bern wonnen de gasten met 1-2 dankzij twee goals van de Nederlander. In februari van dit jaar verloren Schalk en de zijnen wel met 2-0 in de Zwitserse hoofdstad.