'Kijk naar Schmidt, ik vind dat hij heel veel onterechte zware kritiek krijgt'

'Kijk naar Schmidt, ik vind dat hij heel veel onterechte zware kritiek krijgt'

11-03-2021 14:50 Laatste update: 14:51
82

Trainers mogen in Nederland geen emoties tonen. Dat gevoel deelt Aleksandar Rankovic, die na acht Eredivisie-wedstrijden werd ontslagen door ADO Den Haag, in een interview met Voetbal International.

Rankovic heeft naar eigen zeggen veel interviewverzoeken afgehouden na zijn geruchtmakende ontslag bij ADO. De Servische trainer zat niet op één lijn met de clubleiding en werd in november ontslagen, omdat hij 'niet luisterde' naar technisch adviseur Martin Jol.

"Ik heb na het ontslag veel afgehouden, ook omdat ik uit emotie zou gaan praten misschien", vertelt Rankovic aan VI. "In Nederland is emotie een zwakheid. Ik weet niet waarom dat is. Kijk naar Roger Schmidt (PSV, red.), ik vind dat hij heel veel onterechte zware kritiek krijgt."

"Er wordt vaak vergeten dat trainers ook emotionele wezens zijn. Dat kan en moet je niet verbergen. Louis van Gaal is toch het mooiste voorbeeld, die toont bij alles wat hij doet veel emotie. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar hij is wel echt", besluit Don Ranko.