Explosieve situatie bij Cambuur: De Jong en Booy verbinden lot aan directieleden

Explosieve situatie bij Cambuur: De Jong en Booy verbinden lot aan directieleden

Gepubliceerd: donderdag 11 maart 2021 om 16:52do 11-03-2021 om 16:52

SC Cambuur is op weg naar de Eredivisie, maar binnenskamers dreigt een explosieve situatie te ontstaan. Trainer Henk de Jong en technisch manager Foeke Booy verbinden hun lot aan directieleden Ard de Graaf en Gerald van den Belt, meldt Voetbal International.

Aanleiding voor de onrust is een probleem tussen De Graaf en Van den Belt aan de ene kant, en het Stichtingsbestuur - het hoogste orgaan van de club - aan de andere kant. De twee partijen zitten niet op één lijn en nog altijd is er geen oplossing, ondanks maanden van gesprekken.

De Jong en Booy balen ervan: de trainer wil in principe zijn tot medio 2022 lopende contract met meerdere jaren verlengen, maar voor hem is het aanblijven van Van den Belt en De Graaf 'van groot belang'. "Want het succes van Cambuur is van ons allemaal, van supporter tot directeur", laat hij weten aan VI.

Booy loopt deze zomer uit zijn contract. Ook hij is benaderd voor een langer verblijf in Leeuwarden, maar zit in hetzelfde schuitje als De Jong. "We hebben goede gesprekken gehad over de komende jaren en ik zou hier graag blijven. Maar als de directie vertrekt, zie ik voor mezelf geen toekomst bij Cambuur."

Cambuur ligt op koers om dit seizoen alsnog te promoveren naar de Eredivisie. De voorsprong op nummer twee De Graafschap is zes punten, terwijl nummer drie NAC Breda op tien punten volgt. De top-twee speelt volgend seizoen op het hoogste niveau.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws