Brobbey is op weg naar RB Leipzig: "Het is jammer dat hij nu vertrekt"

11 maart om 23:47
Laatste update: 12 maart om 12:17

Theo Janssen heeft begrip voor de aanstaande overstap van Brian Brobbey naar RB Leipzig. Bij Ajax heeft de spits geen basisplaats, mede vanwege recordaankoop Sébastien Haller.

Transferexpert Fabrizio Romano meldde op Twitter dat Leipzig met de transfervrije Brobbey aan de haal gaat. "Hij doet het nu heel goed en maakt ook veel meer minuten. Voor het Nederlandse voetbal en hem is het jammer dat hij nu vertrekt", zegt Janssen bij RTL7

"Ze hebben net Haller gekocht voor 22,5 miljoen, dus dat is gewoon de eerste spits. Dan zit Brobbey daarachter en moet hij wachten tot hij een paar kansen krijgt. Maar bij Leipzig zullen ook geen verkeerde spitsen zitten, al spelen ze wel in een ander systeem."

Janssen snapt dat Ajax de negentienjarige Brobbey niet voor de leeuwen gooit. "Hoe snel geef je een spits van die leeftijd een kans? Ajax wil presteren in Europa en kampioen worden, dan is dat lastig met een spits van negentien jaar. Dan kies je voor een spits die wat verder is. Het gaat nu ten koste van Brobbey."