Tweede week op rij VAR-onheil voor Fadiga: 'Vind het spijtig voor het voetbal'

Tweede week op rij VAR-onheil voor Fadiga: 'Vind het spijtig voor het voetbal'

13-03-2021 21:33
31

Heracles Almelo-verdediger Noah Fadiga dacht voor de tweede week op rij zijn eerste Eredivisie-treffer te maken, maar voor de tweede keer greep de VAR in. Vorige week tegen PEC Zwolle stond Ismail Azzaoui in aanloop naar de goal buitenspel, deze zaterdag stond Delano Burgzorg centimeters buitenspel.

Extra zuur voor Fadiga, die bij zijn twee afgekeurde doelpunten zelf niets verkeerd deed. Het was een klap toen de VAR hem voor de tweede keer van een doelpunt hield. "Toen de scheids even de tijd pakte zei ik tegen mezelf: het zal toch niet zo gaan als de vorige keer? Ik wist dat ik geen buitenspel stond, dus het is moeilijk te geloven", vertelt hij voor de camera van ESPN.

Fadiga weet niet wat hij van de buitenspeltechnologie bij de VAR moet vinden. "Als je ziet dat het drie of vier passes ervoor gebeurt, dan vind ik het wel spijtig voor het voetbal", doelt hij op zijn afgekeurde treffer tegen PEC. "Als liefhebber is het zeer moeilijk. Vooral omdat het me twee keer overkomt." Hier is aanvoerder Robin Pröpper het mee eens. "Bizar, vorige week ook... Je denkt, waar gaat het mis dan? Blijkbaar hebben ze toch weer een momentje gevonden."

Niet veel later werd de avond nóg ongelukkiger voor Fadiga, toen hij de bal ongelukkig in eigen doel werkte. "Weer geen geluk", kan hij na de wedstrijd lachen. Heracles pakte uiteindelijk toch de overwinning door doelpunten van Sinan Bakis en Rai Vloet.