Buijs over matpartij met Bijl: 'Als ik echt had geslagen, had hij niet opgestaan'

13 maart om 22:34

FC Groningen-trainer Danny Buijs stond in de slotfase van het thuisduel met FC Emmen in het middelpunt van de belangstelling. Rechtsback Glenn Bijl ging gestrekt, nadat hij de bal uit de handen van Buijs probeerde te grissen: de trainer stak na afloop de hand in eigen boezem, maar wees ook naar de rol van Bijl.

Buijs was alweer afgekoeld toen hij voor de microfoon van ESPN verscheen en de beelden bekeek. "Ik kreeg daarvoor al woorden met hem (Bijl, red.), bij een ingooi. En gelijk daarna viel die bal weer...", aldus de FC Groningen-trainer. "Volgens mij was hij voor ons, dus ik dacht: nou, misschien kunnen we hem nog snel nemen om toe te slaan. En toen hinderde hij mij een beetje."

Buijs oordeelde dat zowel hij als Bijl schuld had. "Waarom moet hij die bal uit mijn handen pakken? Ik moet ook niet reageren, maar ja... Misschien even de emotie. Ik moet daaruit wegblijven en hij misschien ook." Met de gele kaart die hij uiteindelijk kreeg, kon Buijs dan ook wel leven. "Het is niet zo dat ik hem neersla of zo. Als ik hem echt had geslagen, had hij niet opgestaan."