Klopp heeft slecht nieuws voor Nederland: 'Van Dijk niet naar het EK'

Klopp heeft slecht nieuws voor Nederland: 'Van Dijk niet naar het EK'

14-03-2021 07:22
62

Liverpool-manager Jürgen Klopp acht het vrijwel uitgesloten dat Virgil van Dijk komende zomer deelneemt aan het EK. De aanvoerder van het Nederlands elftal revalideert van een kruisbandoperatie.

Bondscoach Frank de Boer hoopt een beroep te kunnen doen op Van Dijk, maar Klopp trapt hard op de rem. Ook de Engelse international Joe Gomez dreigt het eindtoernooi, dat tussen 11 juni en 11 juli wordt gehouden, te missen. "Virgil rent alweer, maar dit zal heel moeilijk worden", zegt de Duitser in Engelse media. "Het is niet mijn beslissing, maar afgaande op de informatie die ik op dit moment heb, is het onwaarschijnlijk dat hij op het EK zal zijn."

"Het is niet dat ik ze niet wil laten gaan, het komt door de ernst van de blessures", vervolgt de manager van Liverpool. "We hopen dat ze in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen aansluiten bij ons, dat is alles waar we op kunnen hopen. Het zijn zware blessures. Ik sta altijd open voor positieve verrassingen. Als iemand zegt dat ze morgen aansluiten op de training, zou dat prachtig zijn. Maar niemand hier heeft me verteld dat ze ook maar in de buurt van 'ready' zijn."

Klopp tempert de verwachtingen en het optimisme over het herstel van Van Dijk, die op social media regelmatig beelden deelt van zijn herstel. "Het EK is nog helemaal niet door mijn hoofd geschoten", stelt de Duitser. "Wanneer moet iemand in staat zijn om aan een EK deel te nemen? Moet hij dan een week van tevoren fit zijn? Op de dag dat het EK begint? Ik weet het niet hoor."

Van Dijk liep zijn knieblessure in oktober op tijdens de Merseyside Derby tegen Everton. De Nederlander moest na een charge van Jordan Pickford onder het mes.