'Bij PSV voelde ik me thuis, de club liet in 't stadion een kapelletje bouwen'

'Bij PSV voelde ik me thuis, de club liet in 't stadion een kapelletje bouwen'

Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021 om 12:14zo 14-03-2021 om 12:14

Arouna Koné beleefde bij PSV één van de beste periodes uit zijn loopbaan. Het had echter niet veel gescheeld of de Ivoriaanse aanvaller was een jaar eerder van Roda JC naar Ajax vertrokken.

Tijdens de medische keuring in Amsterdam kwam echter aan het licht dat Koné een groter hart had dan normaal. "Ajax durfde het niet aan om een week voor de sluiting van de transfermarkt zoveel geld voor me te betalen", zegt hij tegen Voetbal International. Vier weken van onzekerheid volgden. "Iedere dag dat ik thuiskwam uit het ziekenhuis begon ik keihard te janken. Ik was alleen en vroeg me op dat moment af of ik ooit nog zou mogen voetballen."

Koné bleek uiteindelijk een groot sportershart te hebben. "De rest van mijn carrière heb ik bij geen enkele medische keuring nog problemen gehad", stelt hij. Een jaar later sloeg PSV wél toe. "Bij PSV voelde ik me al snel thuis, omdat er vanuit de club veel respect was voor mijn geloof. De club liet in het stadion een kappelletje bouwen, zodat ik voor de wedstrijd kon bidden."

"We hadden in die tijd een dreamteam met jongens als Heurelho Gomes, Alex, Phillip Cocu, Ibrahim Afellay en Jefferson Farfán", aldus Koné. "Tijdens de ramadan was ik op het trainingsveld een praatje aan het maken met Gomes. Hij begreep nog wel dat een mens een dag kon overleven zonder eten, maar kon niet geloven dat ik kon sporten zonder drinken. 'Als ik een dag niet zou drinken, zou ik doodgaan', zei hij. Hij kneep zijn keel dicht en liet zich zo op de grond vallen. Iedereen lachte zich kapot."

Koné werd twee keer landskampioen met PSV, waarna hij naar Sevilla vertrok. De inmiddels 37-jarige aanvaller kwam verder onder meer uit voor Wigan Athletic en Everton.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws