Til-move naar Spartak 'domme keuze': 'AZ had er schijt aan: achttien miljoen'

Til-move naar Spartak 'domme keuze': 'AZ had er schijt aan: achttien miljoen'

Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021 om 15:53zo 14-03-2021 om 15:53

Barry van Galen begrijpt er niets van dat Guus Til AZ in 2019 verruilde voor Spartak Moskou. De middenvelder, inmiddels verhuurd aan SC Freiburg, wist geen indruk te maken in de hoofdstad van Rusland.

Het feit dat Til er überhaupt voor koos om aan de slag te gaan in Rusland roept vragen op bij Van Galen. "Ik vond dat echt een domme keuze van hem. Wie is zijn zaakwaarnemer? Die moet al zeggen: jij bent niet zo'n type, jij past daar niet", geeft Van Galen aan in de Retteketet Podcast van Voetbal International.

Het ligt vooral aan de zaakwaarnemer en aan Til zelf. AZ pakte juist een flinke som geld bij de transfer van Til. "AZ had er schijt aan, die zeggen: achttien miljoen. Het is AZ z'n pakkie aan niet. Die willen alleen geld, dat is logisch. Ik vind het een fout van zijn zaakwaarnemer", vervolgt Van Galen. Til speelt inmiddels bij Freiburg, maar staat daar ook nauwelijks in de basis. "Hij is ook geen beuker. Het is niet iemand die de mouwen opstroopt. Als jij dan niet scoort een aantal wedstrijden, dan denken ze: wat doe je eigenlijk?", sluit Van Galen af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws