'Ajax-generale' van Young Boys is vijfde achtereenvolgende wedstrijd zonder zege

14-03-2021 18:19 Laatste update: 18:23
14

Ajax-opponent BSC Young Boys heeft een slechte generale voor de Europa League-wedstrijd van donderdag achter de rug. De soevereine leider van de Zwitserse Super League heeft na de Europese stunt tegen Bayer Leverkusen al vijf keer op rij niet gewonnen: na de remises tegen FC Luzern, FC Basel, FC Vaduz en de nederlaag tegen Ajax werd er ook tegen Sankt Gallen gelijkgespeeld.

Young Boys, nog altijd zonder eerste doelman David von Ballmoos, kwam binnen tien minuten al op achterstand dankzij Élie Youan. In de tweede helft werden er twee penalty's gegeven: Jean-Pierre Nsame trok vanaf elf meter de stand gelijk, maar Víctor Ruiz hielp Sankt Gallen aan de andere kant weer aan een voorsprong. Het was aan invaller Meschak Elia te danken dat Young Boys in de slotfase nog een punt overhield aan de wedstrijd.

YB koerst overigens nog wel rechtsreeks af op zijn vierde achtereenvolgende titel, ondanks de matige serie: de voorsprong op nummer twee FC Servette is zeventien punten, met nog elf speelrondes voor de boeg. De ploeg van trainer Gerardo Seoane heeft echter geen vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen Ajax, waarin een 3-0 nederlaag goed moet worden gemaakt: donderdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt in Bern.