KNVB ziet Nijhuis in de fout gaan: 'Ik vind dit echt een rode kaart waard'

KNVB ziet Nijhuis in de fout gaan: 'Ik vind dit echt een rode kaart waard'

14-03-2021 21:14
221

Dick van Egmond vindt dat Bas Nijhuis een fout heeft gemaakt tijdens de topper tussen PSV en Feyenoord (1-1). De scheidsrechtersbaas van de KNVB zag dat Orkun Kökcü een rode kaart had verdiend.

De middenvelder gaf Olivier Boscagli een vreemde elleboogstoot in zijn rug, maar dat werd door Nijhuis gemist. "Het gebeurde in zijn rug", legt Van Egmond uit tijdens Dit Was Het Weekend op ESPN. "Dan is het aan de VAR en die mag alleen ingrijpen als hij het een rode kaart vindt. Dit is een dubieus geval, want volgens de regel kun je wegkomen met een gele kaart. Dan komt de VAR er niet aan."

Als het aan de scheidsrechtersbaas had gelegen, was de middenvelder van Feyenoord van het veld gestuurd. Hij denkt namelijk dat Kökcü de beuk met opzet uitdeelde. "Eerlijk gezegd vind ik dit echt een rode kaart waard. Dit is heel bewust een stoot uitdelen met je elleboog en voor dit soort opzet mag best een rode kaart gegeven worden. Toch is het een lastige discussie, omdat er in de regels staat dat er veel kracht aan te pas moet komen."

Kökcü mocht blijven staan en Feyenoord sleepte met elf man een punt uit het vuur in Eindhoven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie