'Onze voorzitter zei dat hij bezig was met Ajax en Utrecht, nooit iets gehoord'

'Onze voorzitter zei dat hij bezig was met Ajax en Utrecht, nooit iets gehoord'

Gepubliceerd: dinsdag 16 maart 2021 om 10:28di 16-03-2021 om 10:28

Tarik Tissoudali speelde jarenlang op het tweede niveau van Nederland en België, voordat hij dit seizoen zijn grote doorbraak beleefde. Deze winter verruilde hij promovendus Beerschot voor AA Gent. De 27-jarige aanvaller is blij met de kans.

Tissoudali was een veelbelovende tiener, maar werd nooit opgepikt door de Nederlandse top. Na periodes bij Telstar, SC Cambuur, De Graafschap en VVV-Venlo maakt hij nu naam in België. Ergens vindt hij het vreemd dat hij nooit eerder de kans heeft gehad bij een betere club.

"Ik speelde altijd op het hoogste niveau amateur, ik scoorde altijd best wel veel", vertelt Tissoudali in een interview met Het Laatste Nieuws. "Op mijn achttiende speelde ik bij Young Boys, toen FC Groningen kwam aankloppen. Dat was best wel een heftig verhaal."

Tissoudali speelde destijds een wedstrijd tegen de Groningse amateurclub Be Quick, scoorde drie keer en gaf een assist, maar werd niét gebeld. "Onze voorzitter had gezegd dat het geen zin had, omdat ik voor Ajax of Utrecht ging kiezen. Maar ik had nooit iets van Ajax of Utrecht gehoord. Onze voorzitter zei dat hij bezig was met Ajax en Utrecht, blablabla. Ik wou ook naar Groningen, maar toen we hen belden, hadden ze intussen een andere speler aangenomen. Ik was zó ontgoocheld. Ik heb me meteen uitgeschreven bij Young Boys."

Als hij op zijn achttiende bij Groningen had gezeten, was het wellicht anders gelopen voor Tissoudali. "Ja, precies. Maar ik heb genoeg vrienden gehad die jong bij een profclub speelden en die nu helemaal geen club meer hebben. Alles heeft een reden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws