Chelsea-verdediger goudeerlijk: 'Er waren twee teams, over één heb ik nagedacht'

Chelsea-verdediger goudeerlijk: 'Er waren twee teams, over één heb ik nagedacht'

17-03-2021 07:42
8

Antonio Rüdiger zat in een uitzichtloze situatie bij Chelsea. De Duitse verdediger speelde nauwelijks en stond in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur. Hij wilde graag vertrekken, maar Chelsea hield dat tegen. Inmiddels is Rüdiger een vaste kracht in het elftal van Thomas Tuchel.

Rüdiger is op de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid van woensdagavond openhartig over zijn moeilijke periode bij de club uit Londen. Hij speelde weinig en wilde graag vertrekken. "Er waren twee teams. Over één van die teams heb ik serieus nagedacht: dat was Paris Saint-Germain. José Mourinho belde ook, maar de transfer ging niet door. Met Tuchel (destijds nog trainer van PSG, red.) gebeurde dat ook niet."

Wedden

Meer odds

Rüdiger was in eerste instantie niet blij dat er geen transfer gerealiseerd werd. "Ik was er teleurgesteld over, natuurlijk. Ik kende mijn situatie, ik zou hier niet heel vaak spelen. Maar toen ging ik in gesprek met de vorige coach, Frank Lampard. En niet veel later zat ik weer bij de selectie en mocht ik wat wedstrijden spelen. Ik heb me teruggevochten en nu gaat alles goed voor me. Daar ben ik erg blij mee."

De Duitse verdediger wil duidelijk maken dat hij zich altijd op zijn plek heeft gevoeld bij The Blues, ondanks zijn geringe speeltijd van eerder. "Ik heb me bij Chelsea altijd goed gevoeld. Niemand van het bestuur heeft me verteld dat ik moest vertrekken, ook Lampard niet", sluit hij af.