'Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep'

'Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep'

Gepubliceerd: woensdag 17 maart 2021 om 09:48wo 17-03-2021 om 09:48

Jos Luhukay noemt het een eer om aan de slag te gaan als trainer van VVV-Venlo. De ervaren Limburger (57) moet de nummer vijftien van de Eredivisie na het ontslag van Hans de Koning boven de degradatiestreep houden.

Luhukay is door VVV aangesteld tot het einde van het seizoen. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om ook na de zomer met elkaar door te gaan, klinkt het. 'Der Jos' is een geboren Venlonaar. "Toen Stan (Valckx, technisch manager, red.) me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken."

"Daarbij heb ik de nodige clubs onder mijn hoede gehad, maar nog nooit een Eredivisie-club getraind", vervolgt hij. "Dat zie ik als een extra uitdaging. Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep. We gaan ervoor zorgen dat we daar ook blijven staan!"

Luhukay maakte als trainer naam in Duitsland. Hij stond aan het roer bij clubs als Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart. Zijn laatste dienstverband was bij FC St. Pauli. "Jos heeft een indrukwekkende conduitestaat te overleggen", reageert Valckx.

"Als raséchte Venlonaar is hij daarnaast de juiste persoon op de juiste plek bij VVV-Venlo. Jos weet wat het is om op het hoogste niveau met een ploeg te strijden om lijfsbehoud en kent de druk die daarbij komt kijken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met Jos de trainer in huis hebben gehaald, die samen met iedereen binnen de club deze klus gaat klaren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie VVV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws