'Als je kijkt naar het spelersmateriaal van alle topclubs, komen wij na Ajax'

'Als je kijkt naar het spelersmateriaal van alle topclubs, komen wij na Ajax'

17-03-2021 16:30
128

Owen Wijndal weet zeker dat AZ dit seizoen tweede gaat worden in de Eredivisie. De Alkmaarders strijden met PSV om een plekje in de voorronde van de Champions League en krijgen de Eindhovenaren komend weekend op bezoek in het AFAS Stadion.

Fans van AZ hoeven zich daar echter geen zorgen over te maken. "Wij worden tweede", zegt een overtuigde Wijndal tegen Voetbal International. "Dat denk ik echt. We hebben afgelopen zaterdag tegen FC Twente (4-1) weer laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Met veel positiewisselingen en hoog tempo hebben we ze met de rug tegen de muur gezet. Als het goed loopt, zijn er weinig ploegen tegen ons bestand."

Alleen Ajax is volgens de linksback duidelijk beter dan AZ. "Zij staan terecht bovenaan. Ze hebben een brede selectie met veel kwaliteit en dat is ook terug te zien aan hun resultaten. Ook van ons hebben ze twee keer gewonnen, inclusief de bekerwedstrijd. Maar als je kijkt naar het spelersmateriaal van alle topclubs, komen wij na Ajax. AZ heeft kwalitatief de tweede selectie van Nederland. Honderd procent. Aan het eind van het seizoen moet dat ook op de ranglijst zijn terug te zien."

AZ en PSV staan zondagmiddag vanaf 14.30 tegenover elkaar in Alkmaar. De Noord-Hollanders staan drie punten achter op de concurrent uit Brabant en moeten dus winnen om de strijd om plek twee weer helemaal open te gooien. Bij verlies lijkt het zeker dat PSV de plek in de voorronde van de Champions League voor zich zal opeisen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie