Opstellingen: Tuchel kiest weer voor Ziyech, Bayern treedt aan zonder Neuer

Opstellingen: Tuchel kiest weer voor Ziyech, Bayern treedt aan zonder Neuer

17-03-2021 20:11
18

Woensdagavond wordt bepaald welke twee ploegen zich als laatste bij de kwartfinalisten van de Champions League voegen. Chelsea start met een 1-0 voorsprong aan de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid, terwijl Bayern München na een 4-1 uitzege bij Lazio al met anderhalf been bij de laatste acht staat.

Hakim Ziyech is wederom basisspeler bij Chelsea. De van Ajax overgekomen spelmaker krijgt de laatste weken steeds vaker de kans van trainer Thomas Tuchel en mag woensdagavond, samen met tien ploeggenoten, gaan proberen om op het eigen Stamford Bridge de 1-0 voorsprong tegen Atlético Madrid te verdedigen.

De gasten uit de Spaanse hoofdstad spelen zoals te doen gebruikelijk in een 4-4-2-formatie en zullen hopen dat Luis Suárez woensdagavond eindelijk zijn eerste Champions League-treffer voor Atlético zal aantekenen. De Madrilenen hebben doelpunten nodig en dus ligt er veel druk op de schouders van de Uruguayaan.

De opstelling van Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Zouma, Rudiger, James; Kanté, Kovacic, Alonso, Ziyech, Havertz; Werner.

De opstelling van Atlético Madrid: Oblak; Trippier, Savic, Giménez, Lodi; Llorente, Koke, Saúl, Carrasco; Félix, Suárez.

Wesley Hoedt staat niet in de basis bij Lazio. De Italianen, die voor de haast onmogelijke opgave staan om een 4-1 achterstand goed te maken in de Allianz Arena, spelen met drie centrale mensen en hebben daarbij alsnog geen plekje voor de stopper uit Alkmaar. Hij zit op de bank en ziet dat tegenstander Bayern doelman Manuel Neuer mist. Hij wordt vervangen door Alexander Nübel.

De opstelling van Bayern München: Nübel; Pavard, Boateng, Alaba, Hernández; Kimmich, Goretzka, Müller; Sané, Lewandowski, Gnabry.

De opstelling van SS Lazio: Reina; Marusic, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic-Savic, Escalante, Alberto, Fares; Correa, Muriqi.