NAC-aanvaller maakt droomtransfer en gaat in Aziatische Champions League spelen

NAC-aanvaller maakt droomtransfer en gaat in Aziatische Champions League spelen

18-03-2021 12:11
28

Huseyin Dogan verruilt NAC Breda voor FC Istiklol Dushanbe uit Tadzjikistan. De 27-jarige aanvaller heeft afscheid genomen van zijn teamgenoten bij NAC, is al medisch gekeurd bij zijn nieuwe club en gaat aldaar in de Aziatische Champions League voetballen.

Dogan kreeg de afgelopen maanden weinig speeltijd in Breda en had een aflopend contract. De transferperiode in Tadzjikistan is op dit moment geopend en dus was het voor FC Istiklol mogelijk om de centrumspits per direct over te nemen van NAC. Dat meldt de Parel van het Zuiden op de eigen kanalen. De Aziatische club werd de laatste zeven jaar kampioen van hun land en spelen daardoor ook in de continentale Champions League.

Die competitie begint, net als de Tadzjikistaanse Vysshaya Liga, in april. Dogan kan dus meteen aansluiten en hoopt spoedig zijn debuut voor zijn nieuwe club te mogen maken. Titelprolongatie is uiteraard de doelstelling voor Istiklol.

Het is het eerste buitenlandse avontuur voor Dogan, die in 2019 van TOP Oss naar NAC vertrok en in Breda tot 35 wedstrijden kwam. Daarin scoorde hij negen keer en bereidde hij vier doelpunten van ploeggenoten voor. In Oss werd de aanvaller clubtopscorer met 21 treffers in 36 wedstrijden en eerder speelde hij ook nog voor Sparta en Haaglandia.