PSV heeft 'toekomstig Belgisch international': 'Groot talent, samen met Ihattaren'

PSV heeft 'toekomstig Belgisch international': 'Groot talent, samen met Ihattaren'

18-03-2021 12:33
66

Yorbe Vertessen (20) staat voor zijn doorbraak bij PSV en Aad de Mos verwacht dan ook dat de Eindhovenaren een toekomstis Belgisch international in de gelederen hebben. De oud-trainer en huidig analist is onder de indruk van de jonge aanvaller.

"Yorbe is zeer talentvol, hij heeft veel toekomst", geeft De Mos aan bij Het Laatste Nieuws. "Hij heeft snelheid en een goede eerste balaanname. Technisch kan hij bij PSV nu al mee met het niveau van internationals als Denzel Dumfries en Donyell Malen. Hij zal ook steeds meer wedstrijden gaan spelen bij PSV."

De Mos gelooft dat hij alleen nog maar beter zal worden. "Samen met Mohamed Ihattaren behoort hij tot de grote talenten van PSV. Ik zag hem aan het werk in de UEFA Youth League, waar hij een goeie indruk achterliet. Hij heeft Jong PSV eigenlijk overgeslagen en is meteen bij het eerste elftal terechtgekomen. Dat lukt alleen de meest talentvolle jongens."

Vroeg of laat wordt de nationale ploeg van België dus een optie. "Zeker weten: hij heeft een toekomst bij de nationale ploeg van België", voorspelt de oud-trainer van de Eindhovenaren. "Vertessen is doelgericht en bezit veel technische vaardigheden. Geloof me: een plaats bij de Rode Duivels gaat er echt wel van komen".

Bondscoach Roberto Martinez zou zelfs al scouts hebben gestuurd naar Eindhoven om de verrichtingen van de rappe aanvaller te bekijken. Tot dusver kwam Vertessen tot acht wedstrijden in de Eredivisie voor PSV, maar een doelpunt maken lukte hem nog niet. Zijn goal tegen Ajax werd afgekeurd wegens aanvallend hands.