De Boer duidt Oranje-selectie: 'Onschuldig tot het tegendeel bewezen is'

De Boer duidt Oranje-selectie: 'Onschuldig tot het tegendeel bewezen is'

Gepubliceerd: vrijdag 19 maart 2021 om 12:43vr 19-03-2021 om 12:43

Frank de Boer heeft in een persbericht van de KNVB uitleg gegeven omtrent de Oranje-selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden van eind maart. De keuzeheer legt onder meer uit waarom hij voor Jeremiah St. Juste koos en waarom Quincy Promes afviel.

Promes was de laatste jaren vaste klant in de Oranje-selectie, maar ontbreekt deze keer in de 24-koppige groep die De Boer samenstelde. Volgens de bondscoach speelt de strafzaak die nu gaande is rond de aanvaller van Spartak Moskou daar geen rol in. "De concurrentie op zijn positie is groot en ik kies op dit moment voor anderen", laat De Boer optekenen. "Natuurlijk ken ik de verhalen rond hem, maar voor mij geldt maar één ding: je bent in Nederland onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Dus ik behandel hem net zoals alle anderen."

De bondscoach had Stefan de Vrij wél graag op willen roepen. Een coronabesmetting gooide echter roet in het eten. "Voor hem is het natuurlijk vervelend dat hij positief testte op corona. Om die reden kunnen we hem niet oproepen. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt en of Stefan mogelijk later nog kan aansluiten. Dat zullen we echt moeten afwachten. Met Jeremiah St Juste, die rechtsback en rechts-centraal kan spelen, heb ik een goede vervanger. Het is mooi voor hem dat hij zijn debuut in de selectie kan maken."

De spelers die nu zijn afgevallen, waar naast Promes bijvoorbeeld ook Wout Weghorst en Marco Bizot toe behoren, mogen nog altijd hopen op een plekje in de EK-selectie. "We zitten nu kort voor dat toernooi en dat betekent dat alle spelers uit de voorlopige selectie bij ons in beeld blijven, ook al zitten ze nu niet bij de definitieve groep. Ook Bizot blijft bijvoorbeeld in beeld. Ik heb Maarten Stekelenburg bij de groep gehaald, zodat ik hem tien dagen aan het werk kan zien. Nu gaat het om WK-kwalificatie, maar uiteraard kijken we verder dan alleen deze week."

Oranje speelt drie WK-kwalificatiewedstrijden met deze selectie. Op 24 maart is Turkije in Istanbul de tegenstander, waarna op 27 maart de thuiswedstrijd tegen Letland op het programma staat. Drie dagen later sluit het Nederlands elftal de interlandperiode af met een uitwedstrijd bij Gibraltar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kun je leven met deze selectie?

Ja, ik snap het wel
11%
Nee, ik had het anders gedaan
37%
Waarom zit Babel er nog steeds bij?
52%
(1557 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws